28/01/2013 – Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ.

Μέσα σε όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό μας, είχαμε πρόσφατα και μια πολύ θετική εξέλιξη. Αυτή ήταν η αλλαγή του επαίσχυντου νόμου Μπιρμπίλη, με τον οποίο προβλεπόταν ότι το γήπεδο της Λεωφόρου θα μπορούσε να κατεδαφιστεί πριν κατασκευαστεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο κίνδυνος αυτός αποτρέπεται πλέον με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία το γήπεδο της Λεωφόρου και οι εγκαταστάσεις του μπορούν να λειτουργούν νόμιμα μέχρι την έκδοση άδειας λειτουργίας για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και για μια περίοδο 5 ετών από την ψήφιση αυτής της τροπολογίας.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση της Λεωφόρου και ίσως και για πιο σημαντικά πράγματα, όπως για την κατασκευή σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κάτι που είναι η πάγια θέση του Παναθηναϊκού Κινήματος και η ομόφωνη επιθυμία των φιλάθλων της ομάδας!

Σημαντικό είναι ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή αναγνωρίστηκε ότι ο Παναθηναϊκός έχει παγιωμένο δικαίωμα χρήσης στο γήπεδο της Λεωφόρου, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό απ’ όλες τις πλευρές.

Θα περίμενε κανείς αυτά τα αυτονόητα πράγματα, τα οποία δεν είναι «χάρισμα» προς τον Παναθηναϊκό αλλά τα έχει κατακτήσει δικαιωματικά και γι′ αυτό κατορθώθηκε να περάσουν και από τη Βουλή, καθώς κανείς δε μπορεί να αγνοήσει τη δυναμική του κόσμου του Παναθηναϊκού, θα ψηφίζονταν ομόφωνα απ’ όλα τα κόμματα. Κι όμως, όχι, δε μπορούσε να λείψει η «παραφωνία» καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επέλεξαν να ψηφίσουν «παρών»!

Κάτι που σε εμάς τουλάχιστον δείχνει ότι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους τα σχέδιά τους κατά του Παναθηναϊκού, όπως αυτά εκφράστηκαν και με την περιβόητη προσφυγή των κορμοράνων – ενώ βέβαια, σε τόσα σκάνδαλα που αφορούν την ομάδα του Δημοσίου, τις επανειλημμένες διασώσεις της από το κράτος και την παραχώρηση σε αυτήν με συνοπτικές διαδικασίες του ΚΡΑΤΙΚΟΥ γηπέδου Καραΐσκάκη (με την ουσιαστική διάλυση της άλλης ομάδας του Πειραιά που δικαιούται να παίζει σε αυτό) καθόλου δεν έδειξαν την ίδια «ευαισθησία».

Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι άλλο ακριβώς εκφράζει η ψήφος «παρών» των δυο αυτών κομμάτων όμως, η συγκεκριμένη στάσης τους το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τα κάνει να είναι.απόντα από τις επιλογές των οπαδών του Παναθηναϊκού! Κρίμα πάντως, γιατί ενώ στα λόγια διακηρύσσουν ότι είναι εναντίον του συστήματος, όταν πρόκειται για το σύστημα προστασίας της ομάδας του Δημοσίου, το οποίο όπως έχουμε δείξει και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, είναι μέρος του συστήματος που έχει καταστρέψει τη χώρα, δείχνουν ότι οι διαφορές που τα χωρίζουν με τα κυβερνητικά κόμματα είναι στην πραγματικότητα ελάχιστες.