Κανόνες

 1. Το πράσινο και το άσπρο είναι τα χρώματα μας για τα οποία αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και τα υπερασπιζόμαστε με κάθε τίμημα. Για τον απλούστατο αυτό λόγο δε φοράμε ρούχα με κόκκινα, κίτρινα, ροζ, μωβ, μπλε κ.ά. χρώματα στην κερκίδα μας. Και μην ξεχνάτε να φοράτε κασκόλ, καθώς είναι για το γήπεδο και όχι για τον τοίχο του δωματίου μας…
 2. Απαγορεύονται τα βίντεο στις θύρες μας. Πρώτον, είναι θέμα ασφάλειας και δεύτερον στο πέταλο ερχόμαστε για να φωνάξουμε για τον Παναθηναϊκό και όχι για να τραβάμε βίντεο. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με βιντεοσκόπηση την ώρα που οι υπόλοιποι βγάζουμε τα λαρύγγια μας ας το κάνει από άλλη θύρα.
 3. Τα κεντρικά μας πανιά είναι το GATE 13 – 1966 και το PANATHINAIKOS. Πάνω από αυτά δε μπαίνει κανένα άλλο πανί ή σημαία (εκτός από προσωπογραφίες αδερφών που έχουν χαθεί). Τα κεντρικά πανό καθώς και τα συνδεσμιακά κατεβαίνουν με το που λήγει ο κάθε αγώνας και όχι νωρίτερα.
 4. Στο γήπεδο φέρνουμε πανιά που είναι συνδεσμιακά και όχι περιοχών και χωριών. Καθόμαστε πάντα από πάνω, ενώ προσέχουμε και κατά τη μεταφορά τους. Όποιο πανί δεν φυλάσσεται σωστά θα το «μαζεύουμε» και θα το καταστρέφουμε.
 5. Τα πλακάτ και οι σημαίες πρέπει να σηκώνονται όταν και όποτε πρέπει. Σε «νεκρά» σημεία, όπου δεν ενοχλείται όλος ο κόσμος και τις στιγμές που πρέπει να φωνάξουμε. Αυτοί που τα κρατάνε πρέπει να έχουν την κρίση και την αντίληψη, πότε πρέπει να τα σηκώσουν και πότε να τα κατεβάσουν.
 6. Τα καπνογόνα δημιουργούν ομολογουμένως φανταστική εικόνα, αλλά αν δεν προσέξεις μπορούν να σε οδηγήσουν σε δικαστήριο ή να προκαλέσουν ατύχημα. Τα παραδείγματα πολλά και δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση. Προσοχή λοιπόν και δεν ξεχνάμε: Ανάβει και σβήνει στα χέρια μας!
 7. Φωνάζουμε δυνατά και με ψυχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο γήπεδο ερχόμαστε για να φωνάξουμε για τον Παναθηναϊκό και όχι για να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη μας και εμείς είμαστε ο επιπλέον παίχτης που της δίνει ώθηση σε όποιο γήπεδο βρισκόμαστε!
 8. Η κερκίδα δεν είναι παιδική χαρά! Πρέπει να κοιτάμε τον οργανωτή, να ακούμε το τύμπανο και να ακολουθούμε. Δεν ξεκινάμε εμείς ότι θέλουμε και δεν αλλάζουμε το σύνθημα, όταν θέλουμε.
 9. Τα πανιά μίας χρήσης πρέπει να βγαίνουν πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της κερκίδας. Όταν σηκώνεται τέτοιο πανί πρέπει να κρατιέται τεντωμένο από την πάνω πλευρά και ελεύθερο κατακόρυφο από κάτω. Δεν το κουνάμε και δεν καθόμαστε μπροστά του, όπως ακριβώς κάνουμε και με τα μηνύματα στις χορογραφίες.
 10. Όταν γίνεται χορογραφία δε χαλάμε τη θέση από τα χαρτόνια, ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες, δεν σηκώνουμε πλακάτ ή σημαίες και δεν ανάβουμε καπνογόνα, εκτός αν υπάρχει αντίθετη εντολή από τον οργανωτή. Είναι κρίμα να χαλάει από κάτι τόσο απλό η χορογραφία και να μην επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.
 11. Το να φοράνε οπαδοί μας μπλούζες ξένων ανύπαρκτων ομάδων και οπαδών, είναι ακατανόητο και όχι μαγκιά! Όλες οι ομάδες του εξωτερικού έχουν πολύ λιγότερους τίτλους από τον Παναθηναϊκό και όλοι οι ξένοι οπαδοί έχουν τη Θύρα 13 σαν πρότυπο. Αυτοί πρέπει να φοράνε μπλούζες της ομάδας μας και των συνδέσμων μας και όχι εμείς των δικών τους. Αυτοί θέλουν να μας φτάσουν σε όλα τα επίπεδα και όχι εμείς. Είμαστε πολύ τυχεροί που ανήκουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και λεγόμαστε παιδιά της 13!
 12. Το ίδιο ισχύει και για μπλουζάκια που τυπώνει ο κάθε «πονηρός» εμποράκος και έχουν το σύμβολο ή γράφουν ΘΥΡΑ/GATE 13 και τα εμπορεύεται σε μαγαζάκια του κέντρου, το διαδίκτυο ή έξω από το γήπεδο! Μη δίνετε τα χρήματα σας σε τέτοιους επιτήδειους. Όλοι οι σύνδεσμοί μας, φτιάχνουν κάθε χρόνο μπλούζες, κασκόλ, καπέλα και άλλα είδη. Στηρίξτε τους με τη συνδρομή σας, την παρουσία σας, τις απόψεις σας, αλλά και την καθημερινή ενασχόληση…
 13. Οι γυναίκες στο πέταλο είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να μην είναι διακοσμητική η παρουσία τους. Οι θύρες των οργανωμένων δεν είναι πασαρέλα για να εμφανίζουμε το έτερον μας ήμισυ. Θέση ανάμεσα μας έχουν οι γυναίκες που φωνάζουν και ακολουθούν τον Παναθηναϊκό και αυτές έχουμε αποδείξει ότι τις σεβόμαστε και με το παραπάνω.