Πρωταθλητές στις μηνύσεις και στις ρουφιανιές

Το τι σημαίνει να είσαι οπαδός του ολυμπιακού στα Χανιά είναι γνωστό σε αρκετό κόσμο εδώ και πολλά χρόνια τώρα, αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πόσες μηνύσεις και πόσες ρουφιανιές έχουν γίνει εναντίων Παναθηναϊκών με αποτέλεσμα αδέλφια μας να έχουν τρεξίματα από την πάγια τακτική τους να δίνουν αθώο κόσμο στην αστυνομία αποδεικνύοντας παράλληλα την “οπαδική” τους μαγκιά. Τακτική που είναι βάση σχεδίου γενικότερα από τους γαύρους και αυτό φαίνεται όχι μόνο γιατί δεν ενοχλούνται που έχουν ένα σύνδεσμο που διαχρονικά (είτε ως πέφο είτε ως θύρα 7) έχει τόσα ρουφιανιλίκια και μηνύσεις στο ενεργητικό του αλλά είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που οι οπαδοί μας μετράνε περισσότερο από αυτούς (π.χ. Πάτρα). Οι Χανιώτες αρουραίοι πάντως έχουν ανακηρυχθεί πρωταθλητές στον τομέα αυτό ,δηλαδή πως να αντιμετωπίζεις κάποιον πούστικα όταν δεν είσαι το ίδιο δυνατός. Και όταν λέμε διαχρονικά ρουφιάνοι το εννοούμε με στοιχεία και αποδείξεις.

Οι γαύροι στα Χανιά δείχνουν για πρώτη φορά τη μαγκιά τους το 1996, όταν μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού της ομάδας μας στο μπάσκετ άγνωστοι μπαίνουν στον σύνδεσμο τους που στεγαζόταν κοντά στον κωτσόβολο στο κέντρο των Χανίων και προκαλούν ζημιές και τραυματισμούς. Αυτοί αμέσως μετά πηγαίνουν στην αστυνομία και καταθέτουν μήνυση κατά τριών ατόμων.

Το 2004 η ιστορία επαναλαμβάνεται με πιο πούστικο τρόπο σε αγώνα πόλο της ομάδας μας στα Χανιά στο κολυμβητήριο της νέας χώρας. Μετά από επίθεση που δέχτηκε ο επιδοτούμενος σύνδεσμος – καφετέρια του γαύρου, ο τότε πρόεδρος της πέφο περίμενε έξω από το γήπεδο μαζί με την αστυνομία και μόλις τελείωσε το παιχνίδι υποδείκνυε με το δάχτυλο χαρακτηριστικά αθώο κόσμο ως δράστες της επίθεσης με αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις αθώοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Τα ίδια έγιναν και το 2005 όταν η πέφο Χανίων στεγαζόταν στο παλιό λιμάνι της πόλης. Έπειτα από επίθεση που δέχτηκε ο σύνδεσμος του γαύρου, πάλι ο ίδιος πρόεδρος καταθέτει μήνυση κατά δύο ατόμων οι οποίοι μετέπειτα θα αθωωθούν στα δικαστήρια.

Μετά από όλα αυτά και καθώς αρχίζει πλέον η φράση “χανιώτης γαύρος” να γίνεται συνώνυμο του χαφιέ, οι γαύροι πιτσιρικάδες των Χανίων επιχειρούν το 2009 να ανοίξουν νέο σύνδεσμο προκειμένου να ξεφορτωθούν τη φήμη του ρουφιάνου και να κάνουν μια καινούρια αρχή. Αντέχουν όμως μόλις ένα χρόνο και έτσι το 2010 μετά τα επεισόδια στην πλατεία νέων καταστημάτων όπου και στεγάζεται ο καινούριος τους σύνδεσμος, πάλι καταθέτουν μήνυση εναντίον ενός Παναθηναϊκού αποδεικνύοντας με τον πιο προφανή τρόπο ότι η νέα γενιά τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την “οπαδική νοοτροπία” των παλιών γαύρων των Χανίων.

Και φτάνουμε στο σήμερα όπου την παραμονή πρωτοχρονιάς πριν μπει το 2013 σε συμπλοκές κοντά στο κέντρο των Χανίων και έπειτα από πολλούς τραυματισμούς οι περήφανοι ολυμπιακοί από τη θύρα 7 Χανίων φαίνονται αντάξιοι της ρουφιανοιστορίας τους και καταθέτουν μηνύσεις εναντίον ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με τις συμπλοκές δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε αθώο κόσμο.

Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι πως οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν μέρος γενικότερου σχεδίου. Οι εγκλίσεις της αστυνομίας και οι μηνύσεις αποτελούν εργαλεία στα χέρια των οπαδών του γαύρου με τις ευλογίες των επίσημων συνδεσμιακών τους φορέων οι οποίοι δεν έχουν καμία οπαδική – ηθική αναστολή όταν θέλουν να πετύχουν το σκοπό τους και εν προκειμένου μόνιμος και διαρκής στόχος τους είναι να εξαντλήσουν τη δυναμική των Παναθηναϊκών στα Χανιά με κάθε μέσο.

Το παρόν κείμενο ΔΕΝ αποτελεί ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 13.
Οι ανακοινώσεις βρίσκονται στην αντίστοιχη κατηγορία του site.