23/09/2013 – Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ.

“Οι ανήλικοι..νυχτοφύλακες των Ακαδημιών Λεχαίου”

soccer schools

Είναι θλιβερό σε μια εποχή που ο κάθε γονιός προσπαθεί να στρέψει τα παιδιά του στον αθλητισμό έτσι ώστε να τα αποτρέψει από τους πολλούς πειρασμούς και να τους καλλιεργήσει τα αθλητικά ιδεώδη, 120 παιδιά από 5 έως 17 ετών, όλοι αθλητές των Ακαδημιών Παναθηναϊκού Λεχαίου Κορινθίας να αντιμετωπίζουν μείζον πρόβλημα από την εχθρική στάση του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π) πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Λαμπρινός Παναγιώτης και διοικητικός προϊστάμενος ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός. Η Ακαδημία Παναθηναϊκού Λεχαίου, η οποία μόνο πέρσι εξέδωσε 73 ποδοσφαιρικά δελτία, ενώ στελεχώνει με 11 ποδοσφαιριστές τις μεικτές ομάδες ΕΠΣ Κορινθίας και συμμετέχει σε όλες τις βαθμίδες των πρωταθλημάτων της τοπικής ενώσεως, ουσιαστικά οδηγείται στον τερματισμό της λειτουργίας της αφού οι ώρες που της διατίθενται από τον τοπικό φορέα αθλητισμού (ΚΕ.Π.Α.Π) είναι σχεδόν μεταμεσονύκτιες, αλλάζοντας χωρίς κανένα προφανή λόγο το ωράριο που ίσχυε μέχρι και πέρσι. Εκτός αν θεωρεί ο κ. Δήμαρχος ότι είναι λογικό να αθλούνται τα παιδιά στην ηλικία των 7 και 8 ετών από τις 9 το βράδυ και αργότερα.

Επειδή οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών, οι γονείς, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργούν οι ακαδημίες και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι έχουν εξαντλήσει την καλή τη πίστη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.

Επειδή είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς στα παιδάκια τι σημαίνει ο όρος «πολιτική σκοπιμότητα» και γιατί, δυστυχώς, τους αφορά άμεσα.

Επειδή ο χειμώνας σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του και δεν είναι εύκολο για τα παιδάκια να πηγαίνουν νύχτα για να αθληθούν.

Επειδή το θέμα δεν είναι τα 1600 ευρώ που δεν έχει λάβει ποτέ η Ακαδημία όπως νόμιμα δικαιούται ως επιχορήγηση, αλλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε υπάρχει απόλυτη κατανόηση σε αυτό το ζήτημα.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την άμεση λήψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο Κορινθίων, την Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο για να μας ενημερώσει για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εχθρική αντιμετώπιση απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους από έναν αιρετό φορέα ο οποίος υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ανεξαρτήτως πολιτικών και οπαδικών προτιμήσεων.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε αυτά που ακούγονται για εξυπηρετήσεις άλλων νεοσυσταθεισών ακαδημιών και ελπίζουμε ειλικρινά το θέμα να είναι προϊόν ελλιπούς οργάνωσης και κακής επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών αρχών.

Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθήσουμε το ζήτημα στην εξέλιξή του και θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των παιδιών , προσδοκώντας, σε πρώτη φάση, άμεση λύση.

ΥΓ Απόψε, 23/09/2013 τα παιδιά πηγαίνοντας για την «νυχτερινή» τους προπόνηση βρήκαν τις πόρτες κλειστές! Ίσως η πρόταση της αθλητικής αρχής είναι να γίνουν οι προπονήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Αναμένουμε…