15/06/2012 – Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ.

Κάλεσμα προς κάθε πολίτη να ενταχθεί στις γραμμές του για μια ελεύθερη χώρα και μια κοινωνία ισονομίας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης απευθύνει το ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Το ΚΙΝΗΜΑ παρουσιάζει τις 13 βασικές αρχές και θέσεις του λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές συνθήκες κάτω  από τις οποίες βρίσκονται εκατομμύρια πολιτών με φόντο την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και την άγρια λιτότητα.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι η ακόλουθη:

Είμαστε κοινωνικό κίνημα, που έχει αφετηρία τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, στηρίζεται από την ΘΥΡΑ 13 και  στοχεύει να αγκαλιάσει όλη την κοινωνία.

Τα βιώματά μας ως ενεργοί πολίτες και οπαδοί αποτέλεσαν το ερέθισμα για τη συγκρότηση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Είμαστε οπαδοί του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου της χώρας και θεωρούμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε καλύτερα το ανοικτό κοινωνικό ζήτημα. Είμαστε κίνημα πολιτών προερχόμενο από τον λαό και αφιερωμένο στον λαό.

 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 1. Είμαστε Υπέρμαχοι της Εθνικής Ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της πραγματικής και όχι ψευδεπίγραφης λαϊκής κυριαρχίας.
 2. Τασσόμαστε κατά των μνημονίων και της παρατεταμένης λιτότητας, που έχει ως μοναδικό στόχο να  εξαθλιώσει  τα φτωχά και μεσαία στρώματα και να οδηγήσει σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού.
 3. Διεκδικούμε την ισότιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καταργώντας διαχωρισμούς και προνόμια που οδήγησαν στον άκρατο πλουτισμό των λίγων σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών.
 4. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία και την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων (υπουργών-βουλευτών) αλλά και οικονομικών παραγόντων (επιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών κ.λπ.), για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της δημόσιας περιουσίας και του ελληνικού λαού, που απειλείται με καθολική φτωχοποίηση.
 5. Προτάσσουμε ως διαχρονικές αξίες για την κοινωνία την ισονομία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.
 6. Ζητάμε δωρεάν Παιδεία με ουσιαστικό περιεχόμενο.
 7. Απαιτούμε σύστημα Υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς.
 8. Δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με αιχμή τον καθορισμό των ελληνικών ΑΟΖ.
 9. Δεν θα ανεχθούμε φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και μισθούς πείνας στο όνομα των επιταγών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
 10. Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ξενοφοβικοί, ωστόσο πρέπει να υπάρξουν συνθήκες που να μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά οι Έλληνες με τους μετανάστες, κάτι που σήμερα δεν υφίσταται. Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές είναι καταδικαστέες από όπου κι αν προέρχονται.
 11. Δεν ανεχόμαστε την ωμή καταστολή στο οπαδικό συνδεσμιακό κίνημα και μεταξύ αυτού και του πρωτοπόρου κινήματος της ΘΥΡΑΣ 13. Το ιδιώνυμο είναι κατάπτυστο και ζητάμε την άμεση κατάργηση του.
 12. Επιδιώκουμε την άμεση συμμετοχή των πολιτών και ειδικά της νεολαίας, στην λήψη των αποφάσεων.
 13. Στεκόμαστε ασπίδα στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και στον κόσμο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιλεκτική μεταχείριση από την πολιτεία – έρμαιο συγκεκριμένων ισχυρών οικονομικών παραγόντων και συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης – αποβλάκωσης, που επιδίδονται σε αντιπαναθηναϊκή προπαγάνδα. Απαιτούμε γήπεδο του ΠΑΟ στη Λεωφόρο και να πληρώσουν όσοι έχουν οδηγήσει το ΣΥΛΛΟΓΟ σε δεινή θέση.

Παναθηναϊκό Κίνημα

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6973024827

e-mail: info@pan-ki.gr

Ιστοσελίδα: www.pan-ki.gr