Το σωματείο και τα ερωτηματικά…

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η προσπάθεια του Γ. Αλαφούζου για τη δημιουργία του σωματείου που θα αναλάβει το 54,7% των μετοχών, που αυτήν τη στιγμή ανήκουν ακόμα στον ανίκανο ραλίστα μεγαλομέτοχο. Υπάρχουν, όμως, πολλά σημεία πάνω αλλά και γύρω από αυτήν την προσπάθεια, που μας προβληματίζουν. Καταρχάς και σημαντικότερο από όλα είναι ότι η οικονομική κατάσταση των ελλήνων οπαδών του Παναθηναϊκού είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη δυνατή. Είναι η χειρότερη χρονιά για να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Όσο και να θέλει ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα που τόσο αγαπάει και πονάει, δεν θα μπορέσει εύκολα να το κάνει αφού αυτή την περίοδο υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για τη ζωή τους. Παράλληλα, όμως, είναι και η μόνη εναλλακτική αυτήν την περίοδο αφού ο παρκαδόρος δεν δέχεται καμία άλλη περίπτωση. Γιατί, όμως, δέχεται αυτήν την περίπτωση είναι μία άλλη πολύ καλή ερώτηση. Γιατί, όταν πριν λίγους μήνες εμφανίστηκε μία εταιρία από το εξωτερικό που πρότεινε κάτι παρόμοιο οι πράσινες κατευθυνόμενες εφημερίδες, την απαξίωσαν και τους χαρακτήρισαν σαν απατεώνες και τζάμπα μάγκες. Γιατί, λοιπόν, τώρα αυτή η αλλαγή τακτικής;

Το άλλο μεγάλο ερωτηματικό σε αυτήν τη μεταβίβαση των μετοχών στο σωματείο είναι το θέμα του γηπέδου. Δεν υπάρχει περίπτωση ο ραλίστας να υπογράψει κανένα χαρτί που θα αποδέχεται προσωπικά όλες τις ευθύνες της ΠΑΕ για τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό. Αυτές, λοιπόν, οι ευθύνες θα μετατοπιστούν στους αυριανούς μετόχους αλλά και σε αυτούς που θα έχουν βάλει λεφτά στο σωματείο που θα διαχειρίζεται το μεγάλο ποσοστό των μετοχών. Αν δηλαδή, αύριο γίνουν αγωγές εναντίον της ΠΑΕ και τελεσιδικήσει ένα ποσό εναντίον της, αυτό θα πληρωθεί από τους μετόχους είτε αυτός είναι ο Γιαννακόπουλος, είτε ο Βγενόπουλος, είτε ο Πολέμης, είτε οποιοσδήποτε άλλος αλλά και από εμάς, από τον απλό κόσμο που θα έχει βάλει τα λεφτά του για να σωθεί η ομάδα αύριο. Οι δικαστικές κόντρες, βέβαια, μπορεί να πάρουν πολλά χρόνια αλλά το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και θα πλανάται για πολλά χρόνια πάνω από την ομάδα. Πολλοί, βέβαια, λένε ότι ”εδώ αύριο καταστρεφόμαστε, θα δούμε τι θα γίνει σε τόσα χρόνια”, αλλά δεν μπορούμε να μην σκεφτόμαστε και το μέλλον της ομάδας.

Όσον αφορά τη δημιουργία του σωματείου δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μέσα στα ιδρυτικά μέλη του, θα υπάρχει ο δήμαρχος Αθηναίων, που είναι οπαδός μίας άλλης ομάδας, όποιας και αν είναι αυτή. Και όχι μόνο αυτό. Είναι και ο άνθρωπος που με έγγραφο του στον Ερασιτέχνη, αναφέρει ότι η Λεωφόρος ανήκει στο Δήμο και ότι εμείς απλά έχουμε δικαίωμα να την χρησιμοποιήσουμε. Αυτόν τον άνθρωπο θέλει ο Γ. Αλαφούζος να βάλει στο σωματείο! Αυτός ο άνθρωπος για εμάς είναι εχθρός μας, από τη στιγμή που πράττει εναντίον των συμφερόντων του Παναθηναϊκού και σκέφτεται ίσως τα δικά του συμφέροντα και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών που εξυπηρετεί. Αν θέλουμε να τον πιέσουμε και να τον εκθέσουμε υπάρχουν και άλλοι τρόποι, δεν έχει όμως καμία θέση σε μία κίνηση Παναθηναϊκών.

Μέσα στην εβδομάδα, ελπίζουμε να έχουμε θετικές εξελίξεις, όπως και ελπίζουμε για τον Γ. Αλαφούζο να έχει αγνές προθέσεις για την ομάδα. Όσο για τον παρκαδόρο που νοιάζεται για να παραμείνει ένας μόνο συγκεκριμένος παίχτης στην ομάδα και αφήνει αυτός και οι υπόλοιποι τον Νίνη απλά να φύγει, τι να πούμε εκτός από το ότι αποδεικνύονται πλέον τα αυταπόδεικτα. Ένας παίχτης που κάνει τις χάρες του μεγαλομετόχου πρέπει να μείνει ακόμα και αν δεν κάνει για την ομάδα ενώ ένας άλλος που οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες είναι τρομερές, τον αφήνουμε απλά να φύγει. Κρίμα για εμάς και για αυτούς που αφήνουν να γίνει αυτό.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε μερικές ερωτήσεις στον ΓΓΑ. Τί θα είχε γίνει εάν το πούλμαν το είχαν σπάσει έξω από το ΟΑΚΑ; Εμείς, είμαστε σίγουροι ότι θα είχαμε ήδη τιμωρηθεί και για του χρόνου κιόλας. Την έκτακτη σύσκεψη γιατί την έκαναν άραγε, μόνο για να μεταθέσουν τις ημερομηνίες των τελικών; Δεν έπρεπε να τιμωρηθεί κανένας; Γελάμε μαζί σας, είστε πολύ αστείοι και σαν υπηρέτριες της βρωμερής ομάδας του λιμανιού επιτελείτε τέλεια το ρόλο σας.

Υ.Γ. Παρκαδόρε, όταν θα φύγεις θα το καταλάβουμε. Είναι μεγάλη μπίζνα το γήπεδο το καταλαβαίνουμε και θες να το τελειώσεις, κι εσύ και ο άραβας σου αλλά έτσι που τα έχεις κάνει είναι δύσκολο να τα καταφέρεις…

Το παρόν κείμενο ΔΕΝ αποτελεί ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 13.
Οι ανακοινώσεις βρίσκονται στην αντίστοιχη κατηγορία του site.