Όλη η αλήθεια για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ…

…στα 31 χρόνια βαρδινογιαννικής κατοχής μέσα από ένα κουίζ!

1. Στα δύο χρόνια που λειτούργησε η «καταραμένη» πολυμετοχικότητα, το ποιός πήρε τα πρωταθλήματα το θυμόμαστε: την πρώτη χρονιά ο γάβρος, τη δεύτερη ο Παναθηναϊκός. Στα υπόλοιπα χρόνια της Α’ Εθνικής όμως; Τι έχει γίνει στα 20 χρόνια χωρίς Βαρδινογιάννηδες και τι στα 31 χρόνια που ασκούσαν διοίκηση οι Βαρδινογιάννηδες;

α. Χωρίς Βαρδινογιάννηδες είχαμε πάρει 2 πρωταθληματάκια εμείς και τα υπόλοιπα ο γάβρος, αλλά όταν ήρθε η οικογένεια τους πατήσαμε, 15 εμείς και 4 ο γάβρος.
β. Χωρίς Βαρδινογιάννηδες 6 πρωταθλήματα εμείς κι άλλα τόσα ο γάβρος, με Βαρδινογιάννηδες παρόμοια εικόνα, 12 εμείς και 12 ο γάβρος.
γ. Χωρίς Βαρδινογιάννηδες 9 (στα 20) εμείς και 5 ο γάβρος, με Βαρδινογιάννηδες 7 (στα 31) εμείς και 19 ο γάβρος.

2. Οι υποστηρικτές των Βαρδινογιάννηδων, όμως, λένε ότι «με αυτούς ο Παναθηναϊκός απέκτησε ευρωπαϊκό πρόσωπο». Ενώ πριν από αυτούς.

α. Δεν είχαμε σταυρώσει νίκη στην Ευρώπη.
β. Είχαμε κάποιες σποραδικές επιτυχίες, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
γ. Είχαμε φτάσει στον Τελικό του Πρωταθλητριών, επιτυχία που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.

3. Κάθε φορά πάντως που κάναμε καλή ευρωπαϊκή πορεία, η διοίκηση Βαρδινογιάννη φρόντιζε να κάνει μεγάλες μεταγραφές για να απογειώνει την ομάδα! Για παράδειγμα, το 2002-2003 που φτάσαμε ως τους 8, όταν ο προπονητής ζήτησε επιτελικό χαφ η διοίκηση του πήρε.

α. Τον Μαραντόνα, αφού τον έπεισε να γυρίσει στα γήπεδα.
β. Τον Αργεντινό Μάνσο, που είχε ζητήσει ο Μαρκαριάν.
γ. Τον Φώντα Γήττα.

4. Μετά το 1996, ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα της παράγκας που έστησε ο Κόκκαλης. Οι γάβροι μας έκλεβαν και η διοίκηση Βαρδινογιάννη ποτέ δεν μπόρεσε να το αποτρέψει αυτό. Αν το 1996 ο Κόκκαλης αντί για το ποδόσφαιρο είχε αποφασίσει να κλέψει τους Βαρδινογιάννηδες στα πετρέλαια, τι θα είχε συμβεί;

α. Θα είχε κλείσει η Motor Oil και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης σήμερα θα ζούσε σε 3άρι στον Κολωνό.
β. Οι Βαρδινογιάννηδες θα είχαν καταγγείλει τον Κόκκαλη στις αρμόδιες αρχές και θα χρησιμοποιούσαν κάθε νόμιμο μέσο για να δικαιωθούν.
γ. Αν μετά από μία προειδοποίηση (λόγω παλαιότερης γνωριμίας) δεν συμμορφωνόταν, κάποια μέρα κάποιος θα έβρισκε τον Κόκκαλη σε ένα χαντάκι.

5. Τελικά, μετά από 7 χρόνια, το 2004 καταφέραμε και πήραμε το νταμπλ. Το επόμενο καλοκαίρι, η διοίκηση Βαρδινογιάννη, με τα λεφτά του Champions League σίγουρα και για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να φτιάξει τη δική μας δυναστεία, στις μεταγραφές.

α. Έβαλε τα γέλια με τους γάβρους που πήραν τον Ριβάλντο και έριξε αμύθητα ποσά για να πάρουμε εμείς και τους 2 Ρονάλντο (και τον Βραζιλιάνο στα ντουζένια του και τον Κριστιάνο, έτσι για ανερχόμενο.)
β. Με μέτρο αλλά και σχέδιο, έριξε κάποια εκατομμύρια και πήρε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά.
γ. Έδωσε το αμύθητο ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ και πήρε Μίτου, Ραγκουέλ, Γκαλίνοβιτς, Μπικόφσκι και Σκάτσελ (δανεικό αυτόν, μην ξανοιγόμαστε).

6. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη παρέλαβε τον Παναθηναϊκό με γήπεδο στη Λεωφόρο 25.000 θέσεων. Μετά από τόσα χρόνια με μεγαλομέτοχο τη θεωρούμενη ως ισχυρότερη οικογένεια στην Ελλάδα, σήμερα ο Παναθηναϊκός.

α. Έχει ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο γήπεδο 50.000 θέσεων, που το ζηλεύει όλη η Ευρώπη!
β. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένο γήπεδο, αλλά δόξα τω Θεώ το πρότζεκτ έχει προχωρήσει σε στέρεες βάσεις και σύντομα θα ολοκληρωθεί.
γ. Όχι μόνο δεν έχει γήπεδο, αλλά έχει μπλέξει σε έναν απίστευτο κυκεώνα με το Βοτανικό, από τον οποίο υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί και χρεωμένος από πάνω -κι εντωμεταξύ, η Λεωφόρος έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, η χωρητικότητά της έχει μειωθεί στις 16.000, το κράτος θέλει να την κατεδαφίσει και ο δήμος αμφισβητεί ότι είναι δική μας!

7. Με το γήπεδο μπορεί να υπάρχουν κάποια προβληματάκια, αλλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη μας προσέφερε το κόσμημα της Παιανίας. Αυτό το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο.

α. Ανήκει στον Παναθηναϊκό.
β. Ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία όμως το διαθέτει δωρεάν στον Παναθηναϊκό.
γ. Ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία το νοικιάζει στον Παναθηναϊκό έναντι του «συμβολικού ποσού» του 1.000.000 ευρώ.

8. Ο πιστότερος υποστηρικτής και σύμβουλος των βαρδινογιάννηδων, λέγεται Κώστας Γκόντζος και είναι διευθυντής της εφημερίδας Ντέρμπι. Αυτή η εφημερίδα, που λέει ότι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, την επόμενη του ματς-ντροπή στη Ριζούπολη, έγραφε στο πρωτοσέλιδο:

α. «Τέτοιο πρωτάθλημα να το βάλετε στον πάτο σας, γαμώ τον Ρόκο και τους μισθοφόρους σας!»
β. «Αίσχος, ντροπή και αλητεία στη ριζούπολη!»
γ. «Μπράβο τους! Μπάλα δεν έπαιξαν, όμως το μάτι τους γυάλιζε. Το ήθελε και το πήρε δίκαια ο ολυμπιακός!»

9. Πάντως, όπως λένε κι οι φίλοι τους. «με τους Βαρδινογιάννηδες ο Παναθηναϊκός δεν χρωστούσε». Μάλιστα, όταν το 2008 έγινε η πολυμετοχικότητα, οι νέοι μέτοχοι βρήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ.

α. Πλεόνασμα αρκετών εκατομμυρίων, δωράκι της οικογένειας Βαρδινογιάννη (τι αρχοντάνθρωποι!) έτσι για το ξεκίνημα!
β. Ίσα βάρκα, ίσα νερά. Δεν χρωστούσαμε, αλλά δεν μας περίσσευαν κιόλας.
γ. Έλλειμμα! Για το ύψος του ακούγονται διαφορετικά νούμερα (έως και 15 εκατομμύρια) αλλά πάντως ήταν σίγουρα τουλάχιστον 3,7 εκατομμύρια (όσα αναφέρει ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε αγωγή που κατέθεσε κατά του Βγενόπουλου).

10. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατηγορεί τον Βγενόπουλο ότι «ήθελε να έχει δικό του τον Παναθηναϊκό με τα λεφτά των άλλων». Η αλήθεια είναι ότι από το 2008 που μπήκε ο Βγενόπουλος στην ΠΑΕ έως σήμερα.

α. Οι Βαρδινογιάννηδες έβαλαν δεκάδες εκατομμύρια κι ο Βγενόπουλος έβαλε πενταροδεκάρες, αλλά παρόλα αυτά κάνει ότι θέλει στην παε.
β. Έβαλαν κι οι δύο πάνω κάτω τα ίδια λεφτά και κατέχουν ανάλογα ποσοστά στην ΠΑΕ.
γ. Οι Βαρδινογιάννηδες έβαλαν 5 εκατομμύρια και κρατούν μέχρι σήμερα το 54,7% της ΠΑΕ, ενώ ο Βγενόπουλος έβαλε 22 εκατομμύρια και πήρε το 10,8%.

11. Όμως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης λέει ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι γίνονται υπερβολικά έξοδα στην ομάδα. Και πιο συγκεκριμένα, έχοντας συνεχώς από το 2008 την πλειοψηφία στο ΔΣ:

α. Ασκούσε βέτο συνεχώς στις προτάσεις για έξοδα που έκρινε παράλογες.
β. Είχε ασκήσει βέτο σε λίγες περιπτώσεις, πάντα όμως φρόντιζε να καταγράφεται με κάθε επισημότητα η διαφωνία ή η επιφύλαξή του.
γ. Δεν άσκησε βέτο ποτέ, δεν καταψήφισε ποτέ το παραμικρό έξοδο, δεν διαφοροποιήθηκε παρά μόνο εκ των υστέρων (και πάλι όμως έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πατέρα για τη θητεία του και δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως έκανε κακοδιαχείριση).

12. Στην «αποχαιρετιστήρια» συνέντευξη τύπου που έδωσε, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε ότι θεωρεί φυσιολογικό που ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά για μεταγραφές την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας, αλλά όχι και αργότερα. Αναφέρεται στο δεύτερο καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας, όταν ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά για να πάρουμε:

α. Τον Ιρισμέτοφ, τον Μάρκο Βίλλα και τον Κουτσουρέ.
β. Τον Κονσεϊσάο, τον Άντριτς και τον Σίγκουρτσον.
γ. Τον Σισέ, τον Λέτο και τον Κατσουράνη.

13. Πάντως ο Οικονομικός Διευθυντής της ΠΑΕ αυτά τα χρόνια, Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, ο οποίος ενέκρινε και υπέγραφε κάθε έξοδο, ήταν προσωπική επιλογή και μέχρι σήμερα στενός συνεργάτης του.

α. Ανδρέα Βγενόπουλου
β. Νικόλα Πατέρα
γ. Γιάννη Βαρδινογιάννη

14. Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να μην εγκρίνει απλώς τα έξοδα αλλά να αναλάβει πλήρως την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ, από τα χρήματα που βρήκε στο ταμείο, αυτός και η οικογένειά του είχαν βάλει.

α. Όλα
β. Τα περισσότερα
γ. Δεκάρα τσακιστή

15. Και για να κάνει πιο συνετή οικονομική διαχείριση:

α. Διέκοψε κάποια ακριβά συμβόλαια και έκανε χαμηλού κόστους αλλά εύστοχες μεταγραφικές επιλογές (αξιοποιώντας και την εξαιρετική ιδέα της «εταιρείας ταλέντων» που είχε εξαγγείλει κάποτε) ενώ ταυτόχρονα έκοψε με το μαχαίρι σπατάλες στη λειτουργία της ΠΑΕ.
β. Άφησε το ρόστερ της ομάδας όπως είχε, αλλά τουλάχιστον δεν το φόρτωσε με άλλα ακριβά συμβόλαια και γενικότερα εξυγίανε την οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ
γ. Δεν έκοψε κανένα έξοδο, έκανε εξίσου ακριβά συμβόλαια με το παρελθόν με μόνη διαφορά ότι οι επιλογές ήταν αποτυχημένες (Πλεσί, Λουίς Γκαρσία, Γκοβού, Φερνάντες), έδωσε παχυλούς μισθούς σε συνεργάτες του (πχ Σαμαράς) και επιλογές του (πχ Φρέιτας) που δεν προσέφεραν τίποτα και φόρτωσε την ΠΑΕ με ένα αχρείαστο δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς της οποίας είναι μέτοχος.

16. Πέρα από τα οικονομικά πάντως, το καλοκαίρι του 2010 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανάγκασε τον Πατέρα να φύγει από την προεδρία, κι ας πήρε το νταμπλ, επειδή όπως έλεγαν οι φίλοι του τότε «αλλοίωνε το Παναθηναϊκό dna». Για αυτό το λόγο, στη θέση του.

α. Έβαλε τον Μίμη Δομάζο με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Σαραβάκο, ως τους μεγαλύτερους παίχτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
β. Μπήκε ο ίδιος, γιατί ποτέ δεν του άρεσε να κρύβεται στα δύσκολα!
γ. Έβαλε έναν πρώην πολιτικό ονόματι Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ποτέ δεν είχε πατήσει το πόδι του στο γήπεδο και στην πρώτη του δήλωση ως Πρόεδρος της ομάδας μπερδεύτηκε και είπε τον Παναθηναϊκό «Συνασπισμό».

17. Όταν τελικά φάνηκε ότι οι μέτοχοι αποκλείεται να τα βρουν μεταξύ τους, ο μεγαλομέτοχος που κατέχει το 54,7% αρχικά δήλωσε ότι θα συμπεριφέρεται ως 30% και στη συνέχεια ότι καθιστά το σύνολο των μετοχών του ανενεργές. Όλα αυτά, είναι πρακτικές που στο χώρο των ανωνύμων εταιρειών είναι:

α. Εξαιρετικά συνηθισμένες, κάθε μέρα συναντά κανείς ανενεργές μετοχές να έχουν παρκάρει κάπου στο δρόμο.
β. Όχι πολύ συχνές, αλλά πάντως δόκιμες και μέσα στο πλαίσιο της επιχειρηματικής λογικής.
γ. Εντελώς πρωτοφανείς, ο εμπνευστής τους μπορεί να τις κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

18. Τον τελευταίο χρόνο, όταν είχαν ήδη φανεί τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης μερίμνησε ώστε με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο να πληρωθεί κατά προτεραιότητα.

α. Το σύνολο των παιχτών, γιατί στο κάτω-κάτω έδιναν μάχη για το πρωτάθλημα και έπρεπε να στηριχτούν.
β. Οι νεότεροι και οικονομικά ασθενέστεροι παίχτες, γιατί πέρα από το αγωνιστικό θέμα θα ήταν ντροπή και ανήθικο να χρωστάει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα παιδιά.
γ. Τα νοίκια που εισπράττει η οικογένεια Βαρδινογιάννη για την Παιανία, τα οποία μάλιστα προπληρώθηκαν για όλο το έτος.

19. Κεντρικό σημείο στην αντιπαράθεση Βαρδινογιάννη – Βγενόπουλου είναι το θέμα του νέου γηπέδου και της ΓΗΠΕΛ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ισχυρίζεται ότι ο Βγενόπουλος ψάχνει δικαιολογίες και το συγκεκριμένο θέμα το ανέφερε πρώτη φορά πριν λίγο καιρό. Ποια είναι η αλήθεια;

α. Μέχρι πριν λίγους μήνες, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν ο Βγενόπουλος έσταζε μέλι για τους χειρισμούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο θέμα του γηπέδου.
β. Δεν είχε προκύψει κανένα θέμα με το γήπεδο. Δεν γινόταν καμία συζήτηση, ούτε θετική ούτε αρνητική. Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα μόλις το ακούσαμε!
γ. Από το πρώτο διάστημα της πολυμετοχικότητας, ο μέτοχος Γιάννης Ξυλάς εκπροσωπώντας και το Βγενόπουλο διαφώνησε δημοσίως με τους χειρισμούς και παραιτήθηκε από τη ΓΗΠΕΛ. Το Σεπτέμβριο του 2010, στη συμφωνία Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου-Πατέρα, προβλεπόταν συγκεκριμένα ότι «την όλη ευθύνη για την κατάληξη του γηπέδου στο Βοτανικό και την διαχείριση της ΓΗΠΕΛ θα διατηρήσει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος υποχρεούται ή να φτιαχτεί το γήπεδο με όρους θετικούς για την ΠΑΕ ή να τερματιστεί το project χωρίς απαιτήσεις τρίτων εις βάρος της ΠΑΕ».

20. Από την πρώτη μέρα της πολυμετοχικότητας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε αναλάβει αποκλειστικά το θέμα του νέου γηπέδου. Πώς έγινε αυτό;

α. Ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα, αλλά τον έχωσαν οι άλλοι, ε τι να κάνει κι αυτός που είναι καλό παιδί και δέχτηκε, τον ξέρεις τώρα το Γιάννη μωρέ δεν χαλάει χατίρι.
β. Έκαναν κλήρωση κι ο κλήρος έπεσε στον Γιαννάκη.
γ. Απαίτησε ο ίδιος να το αναλάβει εν λευκώ.

21. Από το Σεπτέμβριο του 2011, εμφανίστηκε στο δημόσιο βίο του Παναθηναϊκού ο γνωστός πλέον Τσάκας. Άλλοι τον θεωρούν όργανο των Βαρδινογιάννηδων και άλλοι όχι, αλλά όλοι πλέον συμφωνούν ότι η στάση του διασύρει το Σύλλογο και αποθαρρύνει σοβαρούς ανθρώπους που θα ήθελαν να βοηθήσουν. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε ξεκάθαρη στάση απέναντί του:

α. Του έκανε δριμύτατη επίθεση και του απαγόρευσε να παίζει με το όνομα του Παναθηναϊκού.
β. Δεν έκατσε να τσακωθεί μαζί του αλλά του έκοψε το βήχα και έδωσε εντολή στους ανθρώπους του στην ΠΑΕ να μην ασχολούνται μαζί του και στα MME ιδιοκτησίας και επιρροής του να μην προβάλλουν τα καραγκιοζιλίκια του.
γ. Οι άνθρωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ έδιναν στον Τσάκα ότι ήθελε, από σουίτα στο ΟΑΚΑ έως παρουσία στη συνεδρίαση του ΔΣ, τα MME επιρροής Βαρδινογιάννηδων πρόβαλλαν συνεχώς τον Τσάκα και αποδέχονταν ακόμα και τους πιο απίθανους ισχυρισμούς του, ενώ βέβαια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υπέγραψε και το περίφημο MoU με τον Τσάκα και φυσικά ποτέ δεν είπε το παραμικρό εναντίον του.

22. Όταν πριν λίγο καιρό -και ενόψει του κινδύνου αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της απαγόρευσης μεταγραφών- φάνηκε ότι δεν βρίσκεται μεν ακόμα οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό, αλλά τουλάχιστον μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα άμεσα προβλήματα με τη συνεισφορά των κκ Βγενόπουλου, Πολέμη, Βασιλάκη, Αλαφούζου και άλλων που είχαν δείξει ενδιαφέρον, τι έκανε ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης;

α. Συνεχάρη δημόσια όσους ενδιαφέρθηκαν να σώσουν οικονομικά τον Παναθηναϊκό σε μια τόσο δύσκολη στιγμή του.
β. Δεν έκανε καμία κίνηση που να διευκολύνει αυτή την προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον δεν προσπάθησε ούτε να την εμποδίσει.
γ. Έδωσε εντολή να παραιτηθούν τα μέλη που είχε διορίσει στο Δ.Σ., ώστε να μην μπορεί να ληφθεί η παραμικρή απόφαση για τη λειτουργία της ΠΑΕ και αναγκαστικά να ανακοπούν όλες οι εξελίξεις και η ομάδα να οδηγείται στην καταστροφή.

23. Πρόσφατα, έγινε η πιο ένθερμη δημόσια δήλωση υποστήριξης των Βαρδινογιάννηδων, που έλεγε τα εξής: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έβαλαν με την οικογένεια οι οπαδοί. Αν καταλάβουν οι φίλαθλοι ότι ο Βαρδινογιάννης ήταν ο μόνος που πρόσφερε θετικές υπηρεσίες, του πουν ένα ευχαριστώ και τον στηρίξουν ξανά πιστεύω ότι μπορεί να γυρίσει και πάλι πίσω, αντί να τρέχουν πίσω από υποτιθέμενους σωτήρες». Ποιος την έκανε;

α. Ο Μίμης Δομάζος.
β. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος.
γ. Ο Σάββας Θεοδωρίδης (που ως γνωστόν ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους μας για το καλό του Παναθηναϊκού!)

24. Πέρα από το τι πιστεύει ο καθένας για τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο γενικότερα, με βάση την κοινή λογική και με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι και ανώνυμες εταιρείες, αν οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ή ενδεχομένως φτάσει και ως την πτώχευση, ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης;

α. Οι πελάτες (οπαδοί, αν μιλάμε για ποδοσφαιρική ομάδα).
β. Ένας μέτοχος που έχει το 10%.
γ. Ο μεγαλομέτοχος που έχει το 54,7%.

25. Πρόσφατα, σε δήλωσή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης περιέγραψε ποια θεωρεί ότι είναι η σχέση του με τον Παναθηναϊκό. Τι είπε ότι είναι;

α. Οπαδός και μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.
β. Μόνο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.
γ. Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

26. Στην «αποχαιρετιστήρια» συνέντευξη τύπου του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θεώρησε σωστό να ευχαριστήσει.

α. Τον Δημήτρη Σαραβάκο, τον Γιάτσεκ Γκμοχ, τον Χρίστο Βαζέχα, τον Γιάννη Κυράστα και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.
β. Τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Νικόλα Πατέρα.
γ. Τον Σαμαρά (επειδή λέει έφτιαξε το γήπεδο), τον Γκούμα, τον Βύντρα, τον Μητσου, τον Βέλιτς και τον Πέτρο Κόκκαλη!

27. Στην ίδια συνέντευξη τύπου, όση ώρα μιλούσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε φόντο μια τεράστια φωτογραφία από τις κερκίδες. Με γνωστή την αντιπάθειά του για τον Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων Θύρας 13, είχε φωτογραφία από:

α. Τα επίσημα του ΟΑΚΑ.
β. Τη Θύρα 13 της Λεωφόρου σε ντέρμπι 1ης αγωνιστικής με το γάβρο, μισοάδεια επειδή δεν είχε επιτρέψει στα μέλη των συνδέσμων του Φορέα να πάνε στο γήπεδο.
γ. Τη Θύρα 13 της Λεωφόρου γεμάτη από τα μέλη των συνδέσμων που ο ίδιος ήθελε να διώξει από το γήπεδο.

28. Πολλές φορές η οικογένεια Βαρδινογιάννη και οι φίλοι της έχουν κατηγορήσει τους οπαδούς ότι αντιδρούν εναντίον τους επειδή κατευθύνονται από τον Βγενόπουλο. Αλήθεια, από πότε άρχισαν οι αντιδράσεις των οπαδών κατά των Βαρδινογιάννηδων;

α. Από το 2008, όταν εμφανίστηκε ως διεκδικητής της ΠΑΕ ο Βγενόπουλος (και προφανώς καθοδηγούσε τους οπαδούς).
β. Από τη δεκαετία του 90, όταν εμφανιζόταν ως διεκδικητής της ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος (και προφανώς καθοδηγούσε αυτός τους οπαδούς).
γ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν δεν υπήρχε κανείς διεκδικητής της ΠΑΕ, μόνο αγανακτισμένοι οπαδοί.

29. Όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε δηλώσει ότι και μετά την πολυμετοχικότητα «η οικογένειά του θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ως εγγυητής» εννοούσε ότι.

α. Όπως είχαν καταλάβει όλοι τότε, θα παραμείνει ως εγγυητής αν κάτι δεν πάει καλά είτε σε οικονομικό είτε σε διοικητικό επίπεδο.
β. Δεν σκόπευαν να έχουν ρόλο εγγυητή σε οικονομικό επίπεδο, επρόκειτο για παρεξήγηση, παρά μόνο σε διοικητικό.
γ. Εγγυάται ότι όσο περνάει από το χέρι τους δεν θα βρεθεί ποτέ λύση για να ορθοποδήσει ξανά ο Παναθηναϊκός.

30. Αν οι σωστές απαντήσεις σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις είναι οι «γ», ποιό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς για την οικογένεια Βαρδινογιάννη;

α. Τι μεγάλοι Παναθηναϊκοί!
β. Τι καλοί άνθρωποι!
γ…. τους… Μακάρι να μας αφήσουν επιτέλους να αναπνεύσουμε και να μην ξανακούσουμε ποτέ ούτε το όνομά τους.

Το παρόν κείμενο ΔΕΝ αποτελεί ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 13.
Οι ανακοινώσεις βρίσκονται στην αντίστοιχη κατηγορία του site.