Ποδόσφαιρο

Το παρόν κείμενο ΔΕΝ αποτελεί ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 13.
Οι ανακοινώσεις βρίσκονται στην αντίστοιχη κατηγορία του site.

Αδέρφια Παναθηναϊκοί, γεια σας

Επανερχόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο άρθρο για να κάνουμε ένα μικρό αγωνιστικό update, αλλά και να μιλήσουμε για το γηπεδικό που έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Δήμο της Αθήνας.

Από την τελευταία φορά που γράψαμε, η ομάδα μας αγωνίστηκε στη Χάιφα για τη 2η αγωνιστική του Europa League με τη Μακάμπι, με τελικό αποτέλεσμα το 0-0. Καταρχάς, να πούμε ότι όλα τα αδέρφια μας που ταξιδέψανε στο Ισραήλ από Ελλάδα και Κύπρο γυρίσανε με ασφάλεια στα σπίτια τους, καθώς μιάμιση μέρα μετά τον αγώνα ξέσπασε ο πόλεμος στην περιοχή. Κάποιοι έφυγαν την επομένη του αγώνα, μία μέρα πριν την «έκρηξη» και άλλοι αργότερα εν μέσω χάους και ευχαριστούμε όσους τους βοήθησαν.

Αγωνιστικά η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει περισσότερα από αυτό το ματς. Η έδρα ήταν καυτή, αλλά φιλική και ο ΠΑΟ εμφανίστηκε διστακτικός ως προς το κυνήγι της νίκης. Κακή εικόνα στην άμυνα, φοβερή εμφάνιση Μπρινιόλι, αλλά και μπροστά το «Τριφύλλι» θα μπορούσε να απειλήσει παραπάνω. Δεν είναι ωραίο, για να το πούμε κομψά, ο αντίπαλος να παίζει με 10 και εμείς να γυρίζουμε τη μπάλα για να σφυρίξει ο διαιτητής να πάμε στα αποδυτήρια αντί να ανεβαίνουμε όλοι για γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Παρά ταύτα, το Χ δεν είναι κακό αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου και αυτό μετράει. Ξεμπερδέψαμε – μπορούμε να πούμε – αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί εκεί κάτω τώρα, με τη Μακάμπι εκτός, που τώρα ζητά αναβολή των υπόλοιπων εντός έδρας παιχνιδιών της, κάτι που φέρνει αναστάτωση στον όμιλο. Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε με τη Ρεν, στις 26/10, στη Λεωφόρο, που θα είναι και επίσημα η έδρα μας για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εντός συνόρων για τη Superleague, ο ΠΑΟ συνέχισε της καλές εμφανίσεις και έδειξε τη φετινή του υπεροπλία με τον Ατρόμητο, κερδίζοντας με 5-0 στο Απόστολος Νικολαΐδης για το εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Γενικά, δεν έχουμε καμιά μεγάλη έχθρα με την ομάδα του Περιστερίου, αλλά οι καιροί αλλάζουν και όταν είσαι μικρή ομάδα και εύχεσαι στον Παναθηναϊκό να πάει στη Γ’ Εθνική, αργά ή γρήγορα τη σφαλιάρα θα την φας, θα την ακούσεις και θα πονέσει. Προχωράμε. Επόμενο ματς στο τηγάνι με το γαύρο. ΝΤΕΡΜΠΙ. Το πρώτο εκτός. Τι πρέπει να κάνει η ομάδα και πως θέλουμε να τη δούμε να αγωνίζεται στα ντέρμπι τα γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο. Κάθε ντέρμπι – ειδικά στην Ελλάδα – είναι ένας «πόλεμος». Βέβαια. όταν υπάρχουν πραγματικοί πόλεμοι που πεθαίνουν παιδιά και αθώοι είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για πόλεμο για ένα αθλητικό γεγονός. Αλλά αντίπαλο την ερχόμενη Κυριακή έχουμε τον κοινωνικό και αθλητικό μας εχθρό. Την ομάδα της βρωμιάς, της παράγκας, των πέτσινων πρωταθλημάτων, του Παπουτσέλη και του Καλόπουλου, της βουτιάς, της ψευτιάς και της προπαγάνδας. Οπότε πρόκειται αναμφίβολα για μια ΜΑΧΗ δυο κόσμων, η οποία ξεπερνά λίγο τα αθλητικά πλαίσια. Απέναντι σε αυτούς λοιπόν, που ντρέπονται για το σπίτι τους τον Πειραιά και λένε ότι είναι ομάδα της Αθήνας επειδή έχουν θέα από του Ρέντη, εμείς πρέπει να κατέβουμε και να επαναλάβουμε εμφανίσεις που έχουν μοιράσει πόνο στο λιμάνι. Παίχτες που ξέρουν, πρέπει να βγουν μπροστά, όπως ο Κάρλος Ζέκα. Να καταλάβουν οι νέοι που πάνε και τι πρέπει να κάνουν. Και φυσικά η Διοίκηση και όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης.

Μιλώντας για Διοίκηση και ευθύνες, ερωτήματα για το Βοτανικό ανακύπτουν με την εκλογή του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Πρώτον, δε γνωρίζουμε τις προθέσεις του για το πρότζεκτ. Ο Μπακογιάννης το είχε χαρακτηρίσει το νο1 έργο του Δήμου. Στο debate πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο Δούκας είπε – μιλώντας γενικά για τις περιβαλλοντικές αλλαγές που χρειάζεται η Αθήνα κατά τη γνώμη του – ότι «η Διπλή Ανάπλαση δεν αρκεί», χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο επ’ αυτού. ΠΑΕ και Ερασιτέχνης πρέπει να συναντηθούν ΑΜΕΣΑ με το Δήμαρχο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους και να ξεκαθαρίσουν τι γίνεται για να ξέρει ο κόσμος. Συνεχίζονται τα βίντεο με τα «έργα» (γελάει ο κόσμος) από το Βοτανικό και πρόκειται για μια μπουλντόζα που πηγαινοφέρνει τα χώματα. Ο τύμβος που υπήρχε (από χώμα) δεν έχει φύγει όλο το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα περίπου με τα έργα για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό, άρχισαν και τα έργα για το καινούριο Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα. Αν μπει κάποιος στο ίντερνετ και δει τι έχει γίνει εκεί μέχρι σήμερα και τι εργασίες γίνονται καθημερινά και τι εργοτάξιο υπάρχει σίγουρα θα προβληματιστείτε για το μέγεθος των εργασιών στο δικό μας. Δεν υπάρχουν λεφτά; Η χρηματοδότηση δεν είναι εξασφαλισμένη; Ήρεμα ρωτάμε.

Αν, λεμε ΑΝ, το έργο είναι φούσκα και δεν πρόκειται να γίνει, πρέπει να απεμπλακεί ο Σύλλογος ΤΩΡΑ. Πάρτε το Βοτανικό, κάντε πράσινη ανάπτυξη, σπίτια, εμπορικά ή ότι άλλο θέλετε και αφήστε μας στη Λεωφόρο να φτιάξουμε τη γηπεδάρα των ονείρων μας και τον εφιάλτη όλων των υπολοίπων. Τα περί υπογειοποίησης που δεν γίνεται κ.λπ., έχουν πλέον καταπέσει. Μέχρι και ο Μπακογιάννης στο debate μίλησε για υπόγειο parking κάτω από το πάρκο που θέλουν να φτιάξουν στη Λεωφόρο. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ πρέπει να ξέρει άμεσα, όχι να χάνουμε χρόνια με δήθεν έργα και ψέματα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ

ΥΓ.1 Σωστή, ανθρώπινη κίνηση η ανανέωση συμβολαίου του Μάγκνουσον μετά τον τραυματισμό του.

ΥΓ.2 Είδαμε το Ζιλμπέρτο στο Κορωπί και γουστάραμε. Μακάρι να τον βλέπαμε περισσότερο.

ΥΓ.3 Όσον αφορά την μπουτίκ, πραγματικά πρέπει να προσπαθείτε πολύ να βγάζετε τόσο κακόγουστα ρούχα συνέχεια, πέρα από τα αγωνιστικά της εκάστοτε εταιρίας.