13/05/2011 – Ανακοίνωση Ε.Φ.Σ. Θύρας 13

Αρχικά θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα μπάσκετ για την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τίτλου της, προσθέτοντας ένα ακόμα αστέρι στην ένδοξη φανέλα της. Η μεγαλύτερη ομάδα που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός μας έκανε για άλλη μια φορά υπερήφανους, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον τελικό κυπέλλου με την καινούργια εξάστερη φανέλα αλλά το θέατρο του παραλόγου με τα εισιτήρια του τελικού, συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά. Ο κ. Βασιλακόπουλος και η παρέα του, που προφανώς ζουν σε μία άλλη κοινωνία, καθόρισαν την τιμή του εισιτηρίου στα 75 ευρώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μια τιμή προκλητική και σκανδαλώδης σε μια ελληνική κοινωνία που καθημερινά ασφυκτιά και οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Μια τιμή εξωπραγματική και γελοία που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην ελληνική πραγματικότητα.

Προφανώς είναι μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της αγάπης των οπαδών για την ομάδα τους, ώστε να πληρωθούν οι «παχυλοί» μισθοί των παραγόντων της ΕΟΚ που ζουν βολεμένοι στα σπιτάκια τους μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της. Και όχι μόνο αυτό. Κατ’ αρχάς υποχρεώνουν τους επαρχιώτες οπαδούς να βρίσκονται μια μέρα πριν τον αγώνα στην Αθήνα, ώστε να παραλάβουν το εισιτήριό τους, διανυκτερεύοντας εδώ, προσθέτοντας παραπάνω έξοδα στο ήδη πανάκριβο εισιτήριο του τελικού. Ο ελληνικός τελικός κυπέλλου είναι διαφορετική διοργάνωση από το Final4 της Euroleague κ. Βασιλακόπουλε, έχετε μάλλον μπερδευτεί. Εκτός των άλλων, αναγκάζουν να βρεθούν μέσα λίγες μόνο ώρες τα άτομα τα οποία θα παρακολουθήσουν τον αγώνα της Κυριακής ώστε να ελεγχθούν εκ των προτέρων. Οι αποφάσεις αυτές της ΕΟΚ για την τιμή και την διάθεση των εισιτηρίων, ήταν φυσικά αυθαίρετες και χωρίς τη συμφωνία των παραγόντων της ομάδας μας και αυτό μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο, αφού η αυθαιρεσία λίγων ανθρώπων δεν μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε και να φωνάξουμε για τον εξάστερο πρωταθλητή Ευρώπης.

Έτσι λοιπόν εμείς σαν Ενιαίος Φορέας δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τα μέλη μας να δώσουν 75 ευρώ, ούτε τα αδέρφια μας από την επαρχία να βρίσκονται μια μέρα πριν στην Αθήνα για να παραλάβουν τα εισιτήριά τους, ούτε φυσικά να συμπληρώσουμε όλες τις λίστες σε λίγες μόνο ώρες. Άμα ήθελαν, οι παράγοντες της ΕΟΚ, θα έβρισκαν πολλούς και πιο εύκολους τρόπους για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τον τελικό.

Για τους παραπάνω λόγους, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι, ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων της ΘΥΡΑΣ 13 δεν θα παραλάβει κανένα εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου. Λυπούμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό αλλά δεν μας επιτρέπουν κάτι διαφορετικό οι παρούσες συνθήκες.

Ε.Φ.Σ. Θύρας 13