06/03/2015 – Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο ελάχιστες μέρες ώστε να καταλάβουν οι φωστήρες της νέας κυβέρνησης αυτό που βόλευε και τους προκατόχους τους, πως δηλαδή οι μόνοι υπεύθυνοι για την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι οργανωμένοι οπαδοί και οι σύνδεσμοι φιλάθλων. Μία τόσο απλοϊκή και αφελής σκέψη, ένα πρόχειρο τσουβάλιασμα, ώστε να πετάξουν την καυτή πατάτα από πάνω τους αντί να προσπαθήσουν να βρουν ουσιαστική λύση. Αλήθεια, όμως, τι λύση να περιμένουμε από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι σημαίνει να περνάς ώρες ατελείωτες στο πλευρό της αγαπημένης σου ομάδας. Τι λύση να περιμένουμε από κάποιους που δεν έχουν βιώσει την αδικία, δεν έχουν νιώσει πώς είναι να σε κλέβουν μπροστά στα μάτια σου με εσκεμμένες λάθος αποφάσεις. Η βία, κύριοι, είναι το αποτέλεσμα, δεν είναι η αιτία των δεινών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι το αποτέλεσμα της απατεωνιάς 20 χρόνων, της εγκληματικής οργάνωσης που δρα ανεξέλεγκτα με τις πλάτες του κατεστημένου και κατατρώει τις σάρκες του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε γίνει μάρτυρες πάμπολλων περιστατικών: μαχαιρωμένοι δημοσιογράφοι, καμμένοι φούρνοι διαιτητών, καμμένα μαγαζιά ποδοσφαιριστών έπειτα από συγκεκριμένους αγώνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δικαιοσύνη δεν ήταν τυφλή, αλλά κοιμωμένη. Και ξαφνικά «ξύπνησε» για να ρίξει στην πυρά τους κακούς οπαδούς: ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες, απαγόρευση μετακινήσεων, παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, επαναφορά του ιδιώνυμου, ενός καθόλα αντισυνταγματικού νόμου. Για να πετύχουν ένα πιο εξευρωπαϊσμένο πρωτάθλημα. Δεν έχουν βέβαια ιδέα για το τι συμβαίνει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκεί όπου σέβονται τον φίλαθλο, και η αξία του εισιτηρίου ανταποκρίνεται στις ανέσεις και το θέαμα που του προσφέρουν. Εκεί όπου δεν υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων ακόμα και σε παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας. Εκεί όπου επικρατεί το αίσθημα στο φίλαθλο κοινό ότι τα λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα, καθώς παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις τα λάθη αυτά είναι πιο χοντρά και από εκείνα των ελλήνων, είναι λάθη που γίνονται εις βάρος όλων των ομάδων και όχι προς όφελος μιας συγκεκριμένης, όπως συμβαίνει στη θαυμαστή Σούπερ λίγδα!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λοιπόν, έχουν δει πολλά τα ματάκια μας χρόνια τώρα. Έχουμε δει στημένα παιχνίδια, παράγκες που απλώνουν τα πλοκάμια τους σε όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου, παράγοντες που κατηγορούνται με στοιχεία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (με ντοκουμέντα απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών) και παρόλα αυτά, όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά αποκτούν αξιώματα στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκμεταλλευόμενοι τις διασυνδέσεις τους. Έχουμε νιώσει την ανισονομία και τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε αποφάσεις διαιτητών, εκπροσώπων της λίγκας, πειθαρχικών οργάνων και δικαστών, των οποίων η μόνη έννοια είναι να εξυπηρετήσουν την ομάδα του λιμανιού που υποστηρίζουν. Έχουμε ζήσει ανθρώπους του lifestyle και της showbiz να μιλάνε με μίσος για τον Παναθηναϊκό και με χλευασμό για τους οπαδούς του, και ταυτόχρονα πολλά ανθρωπάκια του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου να αποθεώνουν την ομάδα του δημοσίου και τις πρακτικές της, αποκρύπτοντας την αλήθεια. Παρατηρούμε μεγαλοεκδότες να προάγουν τη βία με εμετικά και εμπρηστικά άρθρα. Αυτά, και ακόμα περισσότερα, προκάλεσαν την έκρηξη του κόσμου μας στη Λεωφόρο. Η Θύρα 13 έχει μνήμη. Η Θύρα 13 έχει μάθει να προστατεύει με κάθε μέσο τον ενδοξότερο και μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Αυτό είναι το καθήκον μας, να το έχετε πάντα στο μυαλό σας.

Κύριε Κοντονή, κύριε Πανούση, κύριε Τσίπρα: φταίνε οι κλέφτες και όχι αυτοί που φωνάζουν. Οι λύσεις για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς βρίσκονται στα συρτάρια της εισαγγελίας, και όχι στις πιασάρικες εικόνες των επεισοδίων. Αποδώστε δικαιοσύνη, καταλογίστε ευθύνες σε αυτούς που πρέπει, στείλτε στη φυλακή πρεζέμπορους, δολοφόνους, παραγοντίσκους, καταχραστές και έπειτα δικάστε και τους οπαδούς για τα λάθη που έχουν κάνει. Κατηγορήστε μας όταν πρώτα φτιάξετε ένα καθαρό πρωτάθλημα, γιατί τώρα μιλάμε για το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα του κόσμου. Βάλτε τέλος στο τέρας που οι προηγούμενοι έθρεψαν, μη γίνετε συμμέτοχοι στη σαπίλα και τη διαφθορά, γιατί αλλιώς θα εισπράξετε και σεις την οργή που τρέφουν μέσα τους οι αδικημένοι. Δώστε μας πίσω τις Κυριακές μας!

Υ.Γ. Κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του! ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ……