26/02/2014 – Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ. για την παρέμβαση του δήμου Αθηναίων κατά του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Η γνωστή αντιπαναθηναϊκή στάση του δήμαρχου Αθηναίων κ. Καμίνη όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αλλά κλιμακώθηκε με την παρέμβαση που κοινοποίησε χθες ο Δήμος Αθηναίων κατά του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Ενώ έχει αναγνωριστεί ότι η Διπλή Ανάπλαση είναι αδύνατο να υλοποιηθεί ύστερα από τα λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό της, ύστερα από τη συρρίκνωσή της ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό και ύστερα από την οικονομική κρίση που κατέστησε αδύνατη την εύρεση χρηματοδότη, ο κ. Καμίνης εμφανίζεται να είναι ο μόνος που επιμένει μέχρι τέλους σε αυτό το καταδικασμένο σχέδιο.

Αυτή είναι όμως μονάχα η φανερή πλευρά των σχεδίων του κ. Καμίνη και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, διότι η κρυφή διάσταση αυτών των σχεδίων είναι ακόμα πιο επικίνδυνη για την ίδια τη συνέχιση της ύπαρξης του Παναθηναϊκού!

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της παρέμβασης που κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό Α.Ο. ο Δήμος Αθηναίων αμφισβητεί ανοιχτά (κάτι που ξεκίνησε για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο δήμαρχο) το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός Α.Ο. το χρησιμοποιεί αδιατάρακτα επί 90 χρόνια.

Άλλωστε, ακόμα και η κεντρική ιδέα της Διπλής Ανάπλασης προέβλεπε και προβλέπει την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο. ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ! Ανεξάρτητα από το πώς έχει καταντήσει πλέον η Διπλή Ανάπλαση, η κεντρική αυτή ιδέα του σχεδιασμού της παραμένει και το ερώτημα είναι ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, όπως ισχυρίζεται ο Δήμος Αθηναίων!

Ο κ. Καμίνης και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί δεν επιμένει μόνο στην υλοποίηση της συρρικνωμένης μορφής της Διπλής Ανάπλασης αλλά προχωρά στα σχέδιά του κατά του Παναθηναϊκού πολλά βήματα παραπέρα! Σε συνδυασμό με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, το οποίο έχει εκπονηθεί από τον ΟΡΣΑ, η επικεφαλής του οποίου, όπως έχουμε καταδείξει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, ανήκει στο στενό περιβάλλον του κ. Καμίνη, επιχειρεί ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Δηλαδή η μεθόδευση την οποία προωθεί ο κ. Καμίνης είναι να υλοποιηθεί το προεδρικό διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης που προβλέπει την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας…ακόμα και χωρίς την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης – με άλλα λόγια ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΧΩΡΙΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου και χωρίς να έχει κατασκευαστεί ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό, μόνο με την κατασκευή των συρρικνωμένων εγκαταστάσεων για τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Και αυτά γίνονται από τον κ. Καμίνη την ώρα που όλοι παραδέχονται (Παναθηναϊκός Α.Ο., ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Περιφέρεια Αττικής κλπ.) ότι η Διπλή Ανάπλαση έχει τελειώσει και ότι η παραμονή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποτελεί ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και τη μοναδική ευκαιρία να αναβαθμιστεί με λειτουργικό και κοινωνικά ωφέλιμο τρόπο μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας (όπως είναι τα Προσφυγικά), σύμφωνα με την αναλυτική και εμπεριστατωμένη πρόταση που έχει καταθέσει το Παναθηναϊκό Κίνημα.

Ύστερα από όλα αυτά οι δηλώσεις του κύριου Καμίνη ότι ο Δήμος Αθηναίων υπό τη διοίκησή του είναι, δήθεν, αρωγός στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να λύσει το γηπεδικό του πρόβλημα και ότι η λύση βρίσκεται στο Βοτανικό (αφού όμως κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου χωρίς να έχει καθόλου προσδιοριστεί ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό και πότε αυτή θα γίνει!), μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλούν. Μας προκαλεί επίσης απορία το σημείο των δηλώσεων του κ. Καμίνη ότι «ο Δήμος έχει επενδύσει πολλά» στη Διπλή Ανάπλαση και τον καλούμε να μας πει τι ακριβώς έχει επενδύσει ο Δήμος και αν έχει αναλάβει να κατασκευάσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού με δικά του χρήματα, όταν μάλιστα επί 3,5 χρόνια ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει υλοποιήσει το παραμικρό από τα συμφωνηθέντα έργα της Διπλής Ανάπλασης.

Προκαλεί επίσης ανάλογη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Καμίνης συμπεραίνει, δήθεν, ότι η πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι υπέρ της κατασκευής γηπέδου στο Βοτανικό, ενώ έχει καταδειχτεί ότι ομόφωνα ο κόσμος του Παναθηναϊκού στηρίζει την παραμονή του Συλλόγου στη Λεωφόρο και την κατασκευή εκεί γηπέδου αντάξιου της ιστορίας του – και μάλιστα χωρίς να είναι πληροφορημένος για τις μεθοδεύσεις του κ. Καμίνη που περιγράψαμε παραπάνω, οι οποίες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το Σύλλογο.

Καλούμε όλους τους παράγοντες του Παναθηναϊκού να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να είναι ενωμένοι σα γροθιά στο θέμα του γηπεδικού, της παραμονής της ομάδας στη Λεωφόρο και της κατασκευής γηπέδου εκεί αντάξιου της ιστορίας της, όπως προβλέπει και η πρόταση του Παναθηναϊκού Κινήματος. Καλούμε επίσης να αντιληφθούν όσοι δεν το έχουν κάνει ότι δεν είναι δυνατόν για κανένα λόγο να στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τον πιο αντιπαναθηναϊκό δήμαρχο που πέρασε ποτέ από την Αθήνα.

Καλούμε και τον ίδιο τον κ. Καμίνη να κατανοήσει επιτέλους ότι η αντιπαναθηναϊκή στάση του ούτε μπορεί να κρυφτεί ούτε τον οδηγεί πουθενά, καθώς η δυναμική του κόσμου του Παναθηναϊκού, όταν θα εκδηλώσει την αντίδρασή του, είναι τέτοια, ώστε αυτού του είδους τα σχέδια του αποκλείεται να περάσουν.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθειά μας αποκάλυψης της αλήθειας γύρω από τα παραπάνω θέματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού και γενικότερα στους πολίτες της Αθήνας και ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στη δική του προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγαλύτερου Συλλόγου της Ελλάδας και φυσικά της Αθήνας.