28/01/2014 – Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ.

Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ. για το νομοσχέδιο περί Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου περί αθλητικών εγκαταστάσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και λόγω της σύγχυσης η οποία δημιουργήθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού από τις διαφορετικές ερμηνείες, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε την πραγματική διάσταση του θέματος.

34Τονίζουμε ότι πρώτοι χαιρετίσαμε το σχέδιο ανακατασκευής του υπάρχοντος γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τη σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το σχέδιο αυτό, το οποίο αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο, κινείται στην κατεύθυνση για τη μόνιμη παραμονή του Συλλόγου στη φυσική του έδρα, η οποία είναι πάγια θέση του Παναθηναϊκού Κινήματος.

Η κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διευκολύνει την πραγματοποίηση των έργων ανακατασκευής, όπως προκύπτει από το άρθρο 5, και από άλλα άρθρα του ίδιου νομοσχεδίου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν απαγορεύει την κατασκευή νέου γηπέδου στον υπάρχοντα χώρο. Η κατασκευή του νέου γηπέδου δεν αποτελεί αντικείμενο του νομοσχεδίου αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 (κίνητρα μετεγκατάστασης) προτείνεται η μετεγκατάσταση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων σε εκτάσεις εκτός σχεδίου, εάν και εφόσον οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα η άλση.

Η απόδοση, όμως, του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας «σε κοινή χρήση», όπως προβλέπεται από την πνέουσα τα λοίσθια Διπλή Ανάπλαση, δε μπορεί να γίνει και δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τη συναίνεση του Παναθηναϊκού και του κόσμου του. Είναι, άλλωστε, γνωστό σε όλους ότι τόσο η επίσημη θέση του Παναθηναϊκού Α.Ο. όσο και η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου της ομάδας είναι η παραμονή στη φυσική μας έδρα και η μελλοντική κατασκευή νέου υπερσύγχρονου γηπέδου, αντάξιου της ιστορίας και του μεγέθους του Συλλόγου.

03Με την ευκαιρία, θέλουμε να τονίσουμε ότι για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος της κατασκευής γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αντάξιου της ιστορίας του Συλλόγου, απαιτείται η συσπείρωση και ο συνεχής αγώνας του κόσμου γύρω από αυτό το στόχο και η κατάδειξη στους πολιτικούς κάθε παράταξης ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι από την πλευρά όλων των Παναθηναϊκών αδιαπραγμάτευτο. Με τον τρόπο αυτό θα επέλθει και η πολιτική βούληση που απαιτείται για να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

www.pan-ki.gr