30/10/2013 – Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΚΙ.

logokrisia

Η πρωτοφανής και φωτογραφική εναντίον του Παναθηναϊκού απόφαση της Σουπερλίγκα να απαγορεύσει ουσιαστικά κάθε κριτική και έκφραση διαφωνίας για το «έργο» της και για τον τρόπο λειτουργίας της καθώς και για τη δράση των συνδεδεμένων με αυτήν προσώπων και χορηγών, όπως του συνδρομητικού καναλιού NOVA, με απειλή εξοντωτικών πειθαρχικών ποινών ξεπερνά και το πιο ακραίο όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού και δημιουργεί σοβαρό θέμα κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα υπό τέτοιες συνθήκες.

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν η Σουπερλίγκα να αυτοαναγορεύεται, χωρίς καμιά αντίδραση, σε ανώτατο λογοκριτή και ιεροεξεταστή, κατά παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων και από πού αντλεί την έξωθεν καλή μαρτυρία ώστε να αισθάνεται ότι δεν πρέπει να της ασκείται κριτική. Προφανώς επιθυμεί να συνεχίσει ανενόχλητη το…θεσμικό έργο της, της αλλοίωσης του πρωταθλήματος με την ανοχή, αν όχι την υποβοήθηση προκλητικών διαιτητικών αποφάσεων και της καταβαράθρωσης κάθε ίχνους αξιοπιστίας που τυχόν έχει απομείνει στο σάπιο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο η ίδια διευθύνει με τέτοιο τρόπο ώστε το κατάντησε έτσι.

Ποιο άραγε θα είναι το επόμενο βήμα της; Μήπως να ποινικοποιήσει και τα συνθήματα των φιλάθλων στις εξέδρες;

Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι τέτοιες αποφάσεις πανικού λαμβάνονται μόνο από καταρρέοντα καθεστώτα, χωρίς ποτέ να έχουν αποτρέψει την κατάρρευση!

Τέλος, απαιτούμε από την Πολιτεία να πάψει επιτέλους να κρύβεται πίσω από το εντελώς διάτρητο «αυτοδιοίκητο» του ελληνικού ποδοσφαίρου και να λάβει δραστικά μέτρα για την εξυγίανσή του. Διαφορετικά, οι ευθύνες για την οριστική απαξίωση του και για τις συνέπειες από αυτήν, θα ανήκουν πρώτα απ’ όλα στην ίδια.